Τοσκάνη – Αμπελώνες – Enzo Ferrari museum’ test drive

Τοσκάνη, ΙΤΑΛΙΑ

ΤοσκάνηΑμπελώνες – Enzo Ferrari museum test drive 23 – 30 Οκτωβρίου 2019    7 Ημέρες

Ημέρα 1 – Αθήνα – Βενετία

Αναχώρηση και άφιξη το πρωί σε μια από τις πιο όμορφες πόλεις της Ευρώπης, τη Βενετία. Tακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Εδώ μας υποδέχονται πλακόστρωτα μεσαιωνικά δρομάκια και ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα αξιοθέατα, του 9ου αιώνα, τη Βασιλική του Αγίου Μάρκου, προστάτη της Βενετίας. Χτισμένη πάνω σε ένα σχέδιο του Ελληνικού σταυρού, με κειμήλια από την Κωνσταντινούπολη και χρυσά ψηφιδωτά, δημιουργήθηκε από τεχνίτες της Βυζαντινής αυλής στη Ραβέννα. Ονομάζεται επίσης και ‘Χρυσή Εκκλησία’ λόγω του πλούτου της. Θα θαυμάσουμε το πεζοδρόμιο του 12ου αιώνα, ένα περίλαμπρο ψηφιδωτό από γυαλί και μάρμαρο και τα τέσσερα χαλκόχρυσα άλογα που δεσπόζουν στην πρόσοψη. Ύστερα από την άλωση της Πόλης από τους Φράγκους το 1204μ.Χ., μεταφέρθηκαν στη Βενετία και τοποθετήθηκαν στον Άγιο Μάρκο, όπως και το σύμπλεγμα της τετραρχίας. Θα ξεναγηθούμε στα εκπληκτικά εκθέματα κάτω από ανατολίτικους τρούλους που κοσμούν την οροφή του. Θα χαλαρώσουμε σε παραδοσιακό καφέ της πλατείας. Δείπνο και ετοιμαζόμαστε για τη βραδινή ξενάγηση στη κρυφή, γεμάτη θρύλους Βενετία, πόλη ρομαντισμού και μυστηρίου. Μια όμορφη διαδρομή αξιοθέατων, η οποία παρέχει το τέλειο σκηνικό για τους θρύλους από το παρελθόν και το παρόν της Βενετίας. Θα συμπεριλαμβάνουν θαλάσσια τέρατα, τους ίδιους τους Βενετούς και την ιστορία για τη γυναίκα του Μάρκο Πόλο. Θα διασχίσουμε αρκετά αρχαία νεκροταφεία που κρύβονται κάτω από τους δρόμους καθώς και τη σύγχρονη πόλη της Βενετίας. Στο λαβύρινθο της Κρυμμένης Βενετίας, θα συναντήσουμε πολλά αρχιτεκτονικά πετράδια που χάνονται στους πίσω δρόμους και περιλαμβάνουν τη διάσημη σκάλα Bovolo. Χτισμένο από έναν πλούσιο βενετσιάνικο, σε μια εποχή που οι Βενετοί εξακολουθούσαν να ταξιδεύουν γύρω από την πόλη με το άλογο. Θα εξερευνήσετε ένα μυστικό πέρασμα, ένα από τα λίγα που απομένουν στην πόλη. Ο εραστής μιας ευγενής βενετσιάνικης κυρίας χρησιμοποίησε αυτό το πέρασμα για να αποκτήσει πρόσβαση στα ιδιωτικά διαμερίσματά της χωρίς τη γνώση του συζύγου της. Ιστορίες φυλακών που μολύνθηκαν με αρουραίους και πλημμύρισαν κατά τη διάρκεια της παλίρροιας. Κατά μήκος του “Calle dei Assassini” έως τη Γέφυρα του Ριάλτο, θα απολαύσουμε πολλές εκπλήξεις. Θα ολοκληρώσουμε τη βραδιά με ποτό σε παραδοσιακό μπαρ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση – Βενετία.

 

Ημέρα 2 – Μουράνο, Μπουράνο, Τορτσέλο, Φερράρα, Μόντενα

Μετά το πρωινό, θα γνωρίσουμε τα νησιά της λιμνοθάλασσας, Μουράνο, Μπουράνο, Τορτσέλο και μάθουμε περισσότερα για τη Βενετία και τον αρχαίο τρόπο ζωής της. Ξεκινάμε την τετράωρη περιήγηση μηχανοκίνητο σκάφος στο Μουράνο, γνωστό για την κατασκευή γυαλιού και λαμπτήρων. Διάσημο από τον δέκατο τρίτο αιώνα, όταν Βενετσιάνος ηγεμόνας διέταξε όλους τους κατασκευαστές γυαλιού, να εγκαταλείψουν την ορεινή χώρα λόγω φόβου φωτιάς. Οι περισσότεροι εγκαταστάθηκαν στο Μουράνο και γρήγορα έγιναν οι πιο σημαντικοί πολίτες. Η δεύτερη στάση του νησιού είναι το Μπουράνο, γνωστό για τη δαντέλλα του και τα έντονα χρωματισμένα σπίτια. Πλήρης ενημέρωση για την ιστορία της περιοχής, συμπεριλαμβανομένης της επίσκεψης του Leonardo da Vinci. Η τρίτη στάση είναι το Τορτσέλο, ένα ήσυχο και αραιοκατοικημένο νησί. Θεωρείται η παλαιότερη και ισχυρότερη περιοχή της Βενετίας με τον κάποτε μεγαλύτερο πληθυσμό. Λόγω των αλμυρών νερών της, ήταν σταθερή πηγή οικονομίας, καθώς είχε στενούς εμπορικούς και πολιτιστικούς δεσμούς με την Κωνσταντινούπολη. Το νησί έχει έκτοτε αφεθεί στην τύχη του, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν θησαυροί της παλιάς δόξας του, συμπεριλαμβανομένου του καθεδρικού ναού της Santa Maria Assunta, που ιδρύθηκε το 639μ.Χ. και εξακολουθεί να περιέχει εκπληκτικά ψηφιδωτά. Ακολουθεί αναχώρηση για την αρχαία πόλη Φερράρα, όπου θα περιηγηθούμε στη πλατεία, στο κάστρο Castello Estense, με τη μεγάλη του τάφρο. Χτίστηκε από το Μαρκήσιο Nicolò II d’Este το 1385 μ.Χ., όταν ένιωσε πως κινδύνευε από εξέγερση των χωρικών εξαιτίας της υψηλής φορολογίας. Κατά τη διάρκεια αυτής, δολοφονήθηκε και ένας από τους φόρο συλλέκτες του. Από τότε αποτέλεσε σύμβολο της δύναμης της οικογένειας των Este και στα μέσα του 15ου αιώνα ήταν και η μόνιμη κατοικία της οικογένειας. Από το Castello Estense οι Δούκες μπορούσαν να περάσουν μέσω υπόγειου περάσματος στο Palazzo Municipale, το οποίο ήταν η αρχική κατοικία της οικογένειας των Este. Ο Καθεδρικός Ναός του Αγίου Γεωργίου, τον οποίο επισκεπτόμαστε συνδέεται και αυτός με το Castello Estense με υπόγειο πέρασμα. Ξεκίνησε να χτίζεται το 1135 και ολοκληρώθηκε το 1300. Το πιο διάσημο από όλα, το Palazzo Diamanti, πήρε το όνομα του από τον εξωτερικό μαρμάρινο διάκοσμο που μοιάζει με διαμάντια και πλέον φιλοξενεί την Εθνική Πινακοθήκη. Στα στενά της Φερράρα θα γευματίσουμε στο Al Brindisi, που σύμφωνα με το βιβλίο Guinness είναι η παλαιότερη ταβέρνα στον κόσμο. Υπάρχουν αποδείξεις ότι ήταν ανοιχτή το 1135μ.Χ. για τους εργάτες που έχτισαν τον καθεδρικό ναό. Έτσι θα επιλέξαμε τοπικές γεύσεις με κύριο πρωταγωνιστή το ραβιόλι κολοκύθας με κιμά. Άφιξη το απόγευμα στο ξενοδοχείο, στην αρχαία πόλη Μόντενα. Διανυκτέρευση – Μόντενα.

 

Ημέρα 3  – Μόντενα, Μουσείο Ferrari Test drive

Πρωινό και αρχίζουμε το ταξίδι μας στον κόσμο της Ferrari. Το MEF δεν είναι ένα απλό μουσείο, αλλά μια συναρπαστική και εμπειρία σε ένα σύγχρονο ‘‘Ναό’’, των 2.500 τετραγωνικών μέτρων. Θα θαυμάσουμε τα αυτοκίνητα με βίντεο παρακολούθηση μιας μαγικής ιστορίας των εννέα δεκαετιών του Enzo Ferrari, που καλύπτει την παιδική του ηλικία, την ανακάλυψη του αγώνα την αρχή του 20ου αιώνα, τα χρόνια του ως οδηγού, ως κατασκευαστή και τους θριάμβους που έφερε. Ανατριχιαστικές σκηνές σε τεράστια οθόνη, όπου θα δούμε πώς ένας άνθρωπος πούλησε το πατρικό του σπίτι για την κατασκευή του πρώτου του αυτοκινήτου. Θα περιηγηθούμε σε ορισμένα δωμάτια του σπιτιού στην οποία γεννήθηκε το 1898 ο Enzo Ferrari, όπως στο κινηματογράφο, στο κομψό εστιατόριο όπου θα γευματίσουμε και σε ένα κατάστημα. Ακολουθεί η μεγάλη στιγμή που περιμέναμε να ζήσουμε. Έπειτα από μια συνοπτική περιγραφή για τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας μέσω του επαγγελματία οδηγού μας, θα οδηγήσουμε ο καθένας first-hand μοντέλο της Ferrari για 15 λεπτά. Την αξέχαστη αυτή ημέρα για τους οδηγούς ή συνοδηγούς φίλους μας, θα συμπληρώσει το προσωπικό βίντεο εν ώρα οδήγησης, το οποίο και θα παραλάβουμε. Δείπνο σε παραδοσιακό εστιατόριο. Διανυκτέρευση – Μόντενα.

 

 

Ημέρα 4 – Μόντενα – Φλωρεντία – Pizza & Gelato Cooking lessonNight Walking Ghost tour

Μετά από ένα πλούσιο πρωινό, αναχωρούμε για τη Φλωρεντία, πόλη με καλλιτεχνικούς θησαυρούς και πολιτιστική κληρονομιά, ασύγκριτη αρχιτεκτονική και παραμυθένια ατμόσφαιρα, από την οποία πρέπει  να περάσει ένας λάτρης του ταξιδιού και της τέχνης μια φορά στη ζωή του. Άφιξη στο ξενοδοχείο και επίσκεψη στη νούμερο 1 ακαδημία ζωγραφικής και γλυπτικής στην Ευρώπη, Galleria dell’Accademia. Θα μαγευτούμε από την πλήρη ξενάγηση σε έργα του Μιχαήλ Άγγελο, όπως το άγαλμα του «Δαυίδ». Όσα και να ειπωθούν, δεν μπορεί κανείς να περιγράψει το δέος και τον θαυμασμό που νιώθει. Κοιτάζοντάς το για ώρα, αποτυπώνεται η ένταση στις φλέβες του. Θα θαυμάσουμε επίσης τις συλλογές των Μεδίκων, του Μποτιτσέλι και άλλων. Από τα μεγαλύτερα έργα στην ιστορία της Ανθρωπότητας. Εδώ βρίσκεται και το γύψινο έργο του Giambolonga “η αρπαγή των Σαβίνων γυναικών”. Συνεχίζουμε το μεσημέρι μας σε παραδοσιακό Ιταλικό σπίτι με μαθήματα μαγειρικής, γευσιγνωσίας και δημιουργικότητας με ντόπιους. Θα αποχωρήσουμε παρέα με τη γεύση της πίτσας και του τζελάτο  συν την ονομαστική μας πιστοποίηση. Στη συνέχεια μας περιμένει μια ουσιαστική πολιτιστική ξενάγηση στην πιο σκοτεινή πλευρά στην ιστορία της Φλωρεντίας, όπου θα περιηγηθούμε στους θρύλους και τα μυστήρια που περιβάλλουν την πόλη. Θα ακούσουμε παράξενες ή οδυνηρές ιστορίες ανθρώπων που έζησαν στη Μεσαιωνική εποχή. Πολλοί επισκέπτες στη Φλωρεντία είναι εκθαμβωμένοι από την όμορφη αρχιτεκτονική και τα έργα τέχνης. Περνώντας στις αίθουσες του Ουφίτσι και κοιτάζοντας τον «Δαυίδ» του Μιχαήλ Άγγελο, είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς το σκάνδαλο και τη βία που χαρακτηρίζουν τη Φλωρεντία πριν από την Αναγέννηση. Σε αυτή τη νυχτερινή περιήγηση ξεκλειδώνουμε τις πόρτες στους θρύλους και τα μυστήρια στις σημαντικότερες τοποθεσίες της πόλης, πίσω από πέτρινους τοίχους. Για δύο ώρες ο οδηγός σας θα σας οδηγήσει γύρω από την πόλη της Φλωρεντίας, αποκαλύπτοντας την ιστορία που κρύβεται πίσω από πέτρινους τοίχους. Θα δούμε το Palazzo di Bianca Cappello, ένα παλάτι που χτίστηκε από τον Μεγάλο Δούκα για την ερωμένη του, και θα ανακαλύψουμε την αιτία των μυστηριωδών θανάτων τους, που μόλις πρόσφατα ήρθαν στο φως μέσω της χρήσης της σύγχρονης τεχνολογίας. Με την Piazza Signoria και το Ponte Vecchio στη διαδρομή μας, θα δούμε μερικά από τα πιο διάσημα αξιοθέατα της Φλωρεντίας. Θα ολοκληρώσουμε την βραδιά μας με ένα ποτό σε παραδοσιακό μπαρ της πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση – Φλωρεντία.

 

Ημέρα 5 –  Φλωρεντία – Σιένα – Λόφοι του Κιάντι – Σαν Τζιμινιάνο, Πίζα, Hard Rock Café

Πρωινό και αναχώρηση για  μια αξέχαστη περιήγηση στην εκπληκτική Τοσκάνη, στα παραδοσιακά χωριά της περιοχής και στη γραφική ύπαιθρο. θα απολαύσουμε ένα νόστιμο σπιτικό μεσημεριανό που παρασκευάζεται με τα καλύτερα φρέσκα τοπικά προϊόντα σε ένα παραδοσιακό αγρόκτημα Τοσκάνης συνοδευόμενο από μια επιλογή από εξαιρετικά κρασιά από τους αμπελώνες της περιοχής. Επισκεπτόμαστε τη Σιένα, μία από τις ωραιότερες πόλεις της Ιταλίας, και θαυμάσουμε τους μικρούς μεσαιωνικούς δρόμους, κεραμοσκεπές και ανοιχτές αυλές. Μέσω των μονοπατιών θα δούμε την παλαιότερη τράπεζα στον κόσμο, τον περίπλοκο καθεδρικό ναό και την Piazza del Campo, που φιλοξενεί τη διάσημη αγωνιστική κούρσα των 600 ετών Palio. Οδηγούμαστε στους κυματιστούς λόφους της υπαίθρου της Τοσκάνης και απολαμβάνουμε ένα γευστικό μεσημεριανό γεύμα σε ένα τοπικό αγρόκτημα, που περιλαμβάνει χειροποίητα ζυμαρικά και ωριμασμένα κρέατα, σαλάτα και τυπικά τοπικά τυριά, που συνοδεύονται με τα καλύτερα κρασιά της περιοχής, όπως Vernaccia, Chianti και Vin Santo πριν μεταβούμε στη διάσημη πόλη της Τοσκάνης, Σαν Τζιμινιάνο. Εκεί θα θαυμάσουμε τους ψηλούς, στενούς πύργους, που συχνά αποκαλούνται το “Μανχάταν του Μεσαίωνα”. Πλακόστρωτα δρομάκια, πλατείες, καταστήματα τοπικών τεχνών θα μας γοητεύσουν. Διάσπαρτα αγροκτήματα στις κορυφές των λόφων και μικρές εκκλησίες μας συντροφεύουν έως την Πίζα, τη  “Γη των Θαυμάτων”, όπου το πράσινο χορτάρι έρχεται σε αντίθεση με το μαγευτικό λευκό του Ντουόμο, το Βαπτιστήριο και φυσικά το λοξό Πύργο. Αξίζει να φωτογραφήσουμε και να καταγράψουμε την φυσική ομορφιά της Τοσκάνης. Επιστροφή στη Φλωρεντία και δείπνο στο διάσημο Hard Rock Café της πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση – Φλωρεντία.

Ημέρα 6 – Φλωρεντία – Μπολόνια

Πρωινό και έπειτα από τρίωρη περιήγηση στην όμορφη πόλη της Φλωρεντίας, αναχωρούμε. Άφιξη το απόγευμα στο κρυμμένο στολίδι της Ιταλίας, τη Μπολόνια. Δείπνο και διανυκτέρευση – Μπολόνια.

 

Ημέρα 7 – Μπολόνια

Πρωινό και ξεκινάμε την ξενάγησή μας από την κεντρική πλατεία Piazza Maggiore, θα περιηγηθούμε στα κανάλια και στα στενά, στο σιντριβάνι του Ποσειδώνα. Θα επισκεφθούμε την Βασιλική εκκλησία της πόλης, του Αγίου Πετρονίου, την 5η μεγαλύτερη εκκλησία του κόσμου. Αφιερωμένη στον Επίσκοπο της πόλης και προστάτη του 5ου αιώνα. Αρχικά ο Ναός είχε σχεδιαστεί για να γίνει 6 φορές μεγαλύτερος από τον Άγιο Πέτρο της Ρώμης, όμως όσο υστερούσε η πόλη οικονομικά και έχανε ο Ναός σε μέγεθος, τόσο πλαισιωνόταν σε ομορφιά και γρίφους. Θα παρατηρήσουμε το ηλιακό ρολόι και τα σύμβολα των ζωδίων που βρίσκονται στα δεξιά της εκκλησίας, αναρωτώμενοι, τί πυροδότησε αυτό το συνδυασμό. Συνεχίζουμε για τους δύο πύργους, Torre Asinelli και Torre Garisenda. Οι πύργοι ανήκαν στις πλούσιες οικογένειες της πόλης και το ύψος τους δήλωνε το πόσο ισχυροί ήτανε και πόσοι δύναμη κατείχαν(98 μ.). Κάποτε υπήρχαν πάνω από 100 πύργοι στη Μπολόνια. Θα  ανέβουμε τα  498 σκαλιά ώστε να θαυμάσουμε την υπέροχη θέα που απλώνεται μέχρι και την Αδριατική. Επισκεπτόμαστε το παλαιότερο Πανεπιστήμιο σε λειτουργία, του δυτικού κόσμου που χρονολογείται από το 1088μ.Χ. και την αίθουσα της ανατομίας. Οι εγχειρήσεις γίνονταν δημόσια, μπροστά στο πλήθος κόσμου και στον ιερέα.  Η βιβλιοθήκη της δε, έχει παραπάνω από 500,000 κείμενα και 12,000  μεσαιωνικά χειρόγραφα. Μαζί του συνεργάζονται σήμερα 19 Ελληνικά Πανεπιστήμια. Στη συνέχεια θα ανακαλύψουμε στοές που καλύπτουν ένα δίκτυο 38 χιλιομέτρων, ώστε εάν βρέχει, οι κάτοικοι μπορούν να γυρίσουν όλη τη πόλη κάτω από τις στοές. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση – Μπολόνια.

 

Ημέρα 8 – Μπολόνια – Αθήνα

Πρωινό και αναχώρηση για την πτήση επιστροφής μας στην Αθήνα.

 

ΤΕΛΟΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

Τί πρέπει να περιμένετε από αυτό το ταξίδι

  • Οινοποιία και αμπελώνες
  • Αρχαία και Μεσαιωνικά κτίρια /πόλεις
  • Test drive με Ferrari, επίσκεψη στο μουσείο με γεύμα
  • Ημερήσιες και νυχτερινές ξεναγήσεις / Cooking lesson
  • Γεύμα στο Hard Rock Café Florence

Τιμή συμμετοχής έως 15 άτομα από Αθήνα με ημιδιατροφή: 1690 €

Τιμή συμμετοχής παιδιού μέχρι 11 ετών από Αθήνα με ημιδιατροφή: 1350€

Διαφορά μονόκλινου: 580€

Τοσκάνη με Le Mans Cultural Tours. Αποφύγετε χρέωση μονόκλινου – Βρείτε εγκαίρως τον/την συνταξιδιώτη σας.


  1. Για να είναι έγκυρη μια κράτηση πρέπει να συνοδεύεται από την ανάλογη προκαταβολή των 550 ευρώ. Κρατήσεις χωρίς προκαταβολή θεωρούνται άκυρες και δεν λαμβάνονται υπόψιν.
  2. Όλες οι αναγραφόμενες τιμές υπολογίστηκαν με βάση τις συναλλαγματικές ισοτιμίες και τους αεροπορικούς ναύλους που ισχύουν στις 29/06/2019. Οι τιμές αυτές είναι πιθανόν να διαφοροποιηθούν σε περίπτωση αλλαγής ναύλων, ή ανατιμήσεις ξένων συναλλαγματικών μονάδων. Οι αλλαγές αυτές ποικίλουν από ταξίδι σε ταξίδι γιατί οι επί τόπου πληρωμές γίνονται σε διαφορετικά νομίσματα. Η οποιαδήποτε αλλαγή στην τιμή/διαδρομή/πτήσεων δεν είναι λόγος ακύρωσης του ταξιδιού.
  3. Όλες οι τιμές έχουν υπολογισθεί με ελάχιστη και μέγιστη συμμετοχή για τα άτομα που αναφέρονται. Ωστόσο, τα ταξίδια εκτελούνται και με λιγότερα άτομα με ανάλογη επιβάρυνση.
  4. Ημερομηνία επιστροφής προκαταβολής σε περίπτωση ακύρωσης έως 16/09/2019. ‘Έπειτα της συγκεκριμένης ημερομηνίας, το ποσό παρακρατείτε για πληρωμή προστίμου αεροπορικών ναύλων και διαμονής.
  5. Παρακαλούμε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής και το πρόγραμμα του ταξιδιού που σας ενδιαφέρει.

 

ALPHA BANK IBAN:     GR 970 1406300630002002009236                        ΔΑΦΝΗ ΚΑΓΙΑ ΤΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ

 

• Αεροπορικά εισιτήρια με Aegean Airlines από/προς Αθήνα
A3 670 ATH 08:40 – VCE 10:00 23 OCT ‘19
A3 683 BLQ 12:15 – ATH 15:20 30 OCT ‘19
• Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων
• 1 βαλίτσα έως 23 κιλά και 1 χειραποσκευή έως 8 κιλά
• Είσοδοι όλων των μουσείων και μνημείων
• Μεταφορές αεροδρόμιο – ξενοδοχείο – αεροδρόμιο
• Οδικές μεταφορές για ξενάγηση με ιδιωτικό λεωφορείο
• Βuffet breakfast, δείπνα και διαμονή σε ξενοδοχεία 5* & 4*
• Δρόμοι του κρασιού στους λόφους του Κιάντι με γεύμα στη φάρμα και τοπικό κρασί
• Cooking lesson with Pizza & Gelato – gastronomy in Florence
• Ghost Walking Tours by night in Venice & Florence
• Enzo Ferrari Museum, γεύμα και Test drive 15 λεπτών
• Γεύμα στην παλαιότερη ταβέρνα του κόσμου
• Όλες οι επισκέψεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα
• Περιηγήσεις – Ξεναγήσεις με επίσημο τοπικό ξεναγό
• Έμπειρος συνοδός του γραφείου / Έντυπα, Χάρτες
• Ασφάλιση αστικής ευθύνης / ΦΠΑ

Έξοδα προσωπικής φύσεως / Ποτά, τηλεφωνήματα

Βενετία – Bauer Casanova 5* https://www.bauercasanova.com/
Μόντενα – B & B Hotel 4* https://www.hotel-bb.com/it/hotel/modena
Φλωρεντία – c-hotels Ambasciatori 4* https://www.hotelambasciatori.net/it
Μπολόνια – Grand Hotel Elite 4* http://www.hotelelite.it/