ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ 5 ΗΜΕΡΕΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΣ

ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ, ΑΣΙΑ

ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ 2019 LE MANS CULTURAL TOURS.

Στο Ταξίδι μας στη μοναδική Καππαδοκία Περιλαμβάνονται:
ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ, ΦΟΡΟΙ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ, ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ 4* & 5*, ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ,
ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ – ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ, ΕΜΠΕΙΡΟΣ ΣΥΝΟΔΟΣ, ΤΟΠΙΚΟΣ ΞΕΝΑΓΟΣ, ΕΙΣΟΔΟΙ ΜΟΥΣΕΙΩΝ – ΜΝΗΜΕΙΩΝ,
ΑΧΘΟΦΟΡΙΚΑ, ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ.

 

Αεροπορική εκδρομή Καππαδοκία 5 ημέρες. Φθηνά πακέτα διακοπών

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ ΜΕ ΓΚΡΟΥΠ,

 

1η ΗΜΕΡΑ

Συγκέντρωση το πρωί στο αεροδρόμιο Αθήνας και πτήση για την Νεάπολη, μέσω Κωνσταντινούπολης. Άφιξη το απόγευμα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

2η ΗΜΕΡΑ

Προαιρετική βόλτα με το αερόστατο πολύ νωρίς το πρωί. Μετά το πρωϊνό θα ξεκινήσουμε για μια ολοήμερη περιήγηση στα θαύματα της Καππαδοκίας όπου οι πρώτες ελληνικές αποικίες ιδρύθηκαν από τους Αιολείς το 1400 π.Χ. Πρώτος σταθμός το χωρίο Ουτσισάρ με τις σπηλιές – σπίτια και θα δοκιμάσουμε σε ένα από αυτά το παραδοσιακό τσάι μήλο. Ακολουθεί το μαγευτικό Κόραμα, κοιλάδα με ηφαιστειογενείς κώνους και τους λαξευτούς ναούς – Παγκόσμια κληρονομιά της Unesco. Ξεχωρίζουν η Σκοτεινή Εκκλησία και η Εκκλησία των Κρίκων με εκπληκτικές αγιογραφίες. Στη συνέχεια και μέσα από τοπία παραμυθένια φτάνουμε στο Πασάμπαγκ όπου συναντάμε λαξευμένες στο βράχο εκκλησίες, και τις περίφημες «νεραϊδένιες  καπνοδόχους» που χαρακτηρίζουν τα τοπία της Καππαδοκίας. Έπειτα επισκεπτόμαστε την κοιλάδα των Περιστεριών σε ένα πραγματικά θαυμαστό τοπίο για φωτογραφίες. Συνεχίζουμε για τον Άβανο και τον ποταμό Άλυ, όπου και θα επισκεφθούμε το παραδοσιακό εργαστήριο κεραμικής του 19ου αιώνα. Ηλιοβασίλεμα με κρασί στη Ροζ κοιλάδα πριν καταλήξουμε πίσω στην Νεάπολη για δείπνο και διανυκτέρευση.

 

3η ΗΜΕΡΑ

Μετά το πρωινό ξεκινάμε για τη Μαλακοπή και την υπόγεια Πολιτεία οχτώ επιπέδων κάτω από τη γη, βάθους 80 μέτρων και χωρητικότητας που κάποτε αριθμούσε είκοσι χιλιάδες κατοίκους. Χρονολογείται πριν από χιλιάδες χρόνια, με ειδικά συστήματα εξαερισμού, αποθήκες, στάβλους, καταστήματα, σχολείο, Εκκλησία. Θα συνεχίσουμε για την Ιχλάρα, βαθύ και μακρύ φαράγγι, όπου οι τοιχογραφίες στα λαξευμένα βράχια απεικονίζουν σκηνές από τη Βίβλο. Κατά μήκος του ποταμού θα θαυμάσουμε τη φύση και θα ξεκουραστούμε σε ένα καφέ – εστιατόριο, εν πλω. Συνεχίζουμε για την Καρβάλη, Ελληνική Κωμόπολη όπου συνέβη το πρωτοφανές στην Ιστορία ανεξήγητο γεγονός της Ανταλλαγής, χωρίς καν να ερωτηθούν οι ανταλλάξιμοι πληθυσμοί το 1924. Φιλοξένησε από το 390 μ.Χ. το Ιερό Σκήνωμα του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου, στον ομώνυμο ναό του, μέχρι το 1924 όταν με την ανταλλαγή πληθυσμών, οι πρόσφυγες το μετέφεραν στη νέα τους πατρίδα, τη Νέα Καρβάλη, λίγο έξω από τη Καβάλα.  Ακολουθεί η παραδοσιακή Καππαδοκική βραδιά, όπου συν τοις άλλοις και ο Πυρρίχιος Ελληνικός χορός. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

4η ΗΜΕΡΑ

Μετά το πλούσιο πρωϊνό μας θα ξεναγηθούμε στο Προκόπι. Ελληνικός οικισμός χτισμένος πάνω σε οροπέδιο και σε ύψος χιλίων διακοσίων μέτρων, με υπόσκαφες κατοικίες και Παρθεναγωγείο. Ο Άγιος Προκόπιος δώρισε το όνομά του, ενώ το σκήνωμα του Αγίου Ιωάννη του Ρώσσου, μεταφέρθηκε κρυφά από πιστούς το 1924 με την Ανταλλαγή, στην Εύβοια. Συνεχίζουμε για τη Σινασσό, η αρχοντική Κωμόπολη με παλαιά πέτρινα σπίτια εκπληκτικής αρχιτεκτονικής, στην οποία στο τέλος του 19ου αιώνα αριθμούσε 4000 Έλληνες κατοίκους. Θα επισκεφθούμε την εκκλησία Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης η οποία λειτουργεί έως και σήμερα τις γιορτές, το αρχοντικό του Σεραφείμ Ρίζου με την σοφή επιγραφή “Ανθρωπε ει μεν φίλος πέφυκας είσελθε χαίρων. Ειδέ εχθρός & επίβουλος, πόρρω της πύλης ταύτης. Σήμερον εμού και αύριον ετέρου και ουδέποτε τινός. Εν έτει 1853’’. Δικαίως ονομάστηκε ‘’Αθήνα της Ανατολής’’   εκ του γεγονότος πως εκεί μιλούσαν καθαρά τα ελληνικά χωρίς ιδιωματισμούς. Συνεχίζουμε στην κοιλάδα Σογανλί, όπου θα επισκεφθούμε την εκκλησία του Φιδιού και της Αγίας Βαρβάρας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

5η ΗΜΕΡΑ

Πρωϊνό και μεταφορά στο αεροδρόμιο της Νεάπολης για την πτήση της επιστροφής. Άφιξη στην Αθήνα / Θεσσαλονίκη το απόγευμα.

 

                                         <<ΤΕΛΟΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ>>

 

Τι πρέπει να περιμένετε από το ταξίδι:

Αρχαιολογικοί χώροι, σπηλιές, Εκκλησίες, Μοναστήρια, Υπόγειες πολιτείες, στέπες, Ελληνικές πόλεις, Αρχοντικά, Ελληνική ιστορία.

 

Τιμή συμμετοχής από Αθήνα: 735

Διαφορά μονόκλινού: 88

 

 

Περιλαμβάνονται:                                                                         Δεν περιλαμβάνονται:

 

Αεροπορικά Εισιτήρια με Turkish Airlines                                     Ποτά, τηλεφωνήματα

Φόροι αεροδρομίων & επίναυλοι καυσίμων                                  Έξοδα προσωπικής φύσεως

Οδικές μεταφορές με Luxury Mercedes Sprinter Bus                     Οτιδήποτε προαιρετικό

4 Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4* και 5*

Ημιδιατροφή

Περιηγήσεις – Ξεναγήσεις – Παραδοσιακή βραδιά

Αρχηγός

Επίσημοι ξεναγοί

Έντυπα, Χάρτες

Αχθοφορικά

Ομαδική ασφάλιση

ΦΠΑ

Είσοδοι μουσείων και μνημείων                       

                                   Η ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ ME ΑΕΡΟΣΤΑΤΟ

 

Εμπειρία που δεν θα ξεχάσετε είναι η πτήση με αερόστατο, με μαγευτικό θέαμα και ηρεμία πάνω από τις κοιλάδες της Καππαδοκίας.

Στη πολύ πρωινή πτήση, οι συμμετέχοντες γυρίζουν για το πρωινό στο ξενοδοχείο κατά τις 09.00 και έπειτα αρχίζει η εκδρομή.

Η πτήση διαρκεί 1 και μισή ώρα περίπου ώστε να θαυμάσουμε την ανατολή του ηλίου.

                                   Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΠΤΗΣΗΣ

Το αερόστατο πετάει αργά και αθόρυβα και δίνει την ευκαιρία στον επιβάτη να θαυμάσει το απίστευτο πανοραμικό τοπίο της Καππαδοκίας. Οι πιλότοι είναι επαγγελματίες και περνούν κάθε χρόνο από λεπτομερή έλεγχο, απαραίτητο για να ανανεωθεί η άδεια πτήσεων.

Πτήσεις με αερόστατα πραγματοποιούνται σε πολλές χώρες, μα μόνο στην Καππαδοκία ο ταξιδιώτης πετάει σε αυτή την παραμυθένια φύση. Έπειτα κατεβαίνει αργά, δίπλα στα τρωγλοδυτικά χωριά. Η επίσκεψη στην Καππαδοκία δεν μπορεί να θεωρηθεί πλήρης δίχως πτήση με αερόστατο. Ταξιδιώτες όλου του κόσμου πετούν στην Καππαδοκία όλο τον χρόνο.

Συνιστάται η προ κράτηση θέσεων.

  1. Για να είναι έγκυρη μια κράτηση πρέπει να συνοδεύεται από την ανάλογη προκαταβολή. Κρατήσεις χωρίς προκαταβολή θεωρούνται άκυρες και δεν λαμβάνονται υπόψιν.
  2. Όλες οι αναγραφόμενες τιμές υπολογίστηκαν με βάση τις συναλλαγματικές ισοτιμίες και τους αεροπορικούς ναύλους που ισχύουν στις. Οι τιμές αυτές είναι πιθανόν να διαφοροποιηθούν σε περίπτωση αλλαγής ναύλων, ή ανατιμήσεις ξένων συναλλαγματικών μονάδων. Οι αλλαγές αυτές ποικίλουν από ταξίδι σε ταξίδι γιατί οι επί τόπου πληρωμές γίνονται σε διαφορετικά νομίσματα. Η οποιαδήποτε αλλαγή στην τιμή δεν είναι λόγος ακύρωσης του ταξιδιού.
  3. Οι αεροπορικές εταιρείες μπορούν να αυξήσουν τις τιμές των ναύλων, των φόρων αεροδρομίων και των επίναυλων καυσίμων. Τέτοιες αυξήσεις μπορούν να ανακοινωθούν μέχρι και μια εβδομάδα πριν την αναχώρηση.
  4. Όλες οι τιμές έχουν υπολογισθεί με ελάχιστη και μέγιστη συμμετοχή για τα άτομα που αναφέρονται. Ωστόσο, τα ταξίδια εκτελούνται και με λιγότερα άτομα με ανάλογη επιβάρυνση.
  5. Παρακαλούμε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής και το πρόγραμμα του ταξιδιού που σας ενδιαφέρει.