ΙΡΛΑΝΔΙΑ 11 – 16 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ & 2 – 7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

Ημέρα 1 :

Άφιξη στο Ιστορικό Δουβλίνο με την πανοραμική ξενάγηση της πόλης. Θα ξεναγηθούμε στο Κεντρικό Ταχυδρομείο – κέντρο της Επανάστασης το 1916 και στην περιοχή Ο’ Κόνελ με τα κλασικά κτήρια και τα όμορφα αγάλματα. Συνεχίζουμε για το Trinity College (1952), το σημαντικότερο και παλαιότερο πανεπιστήμιο της χώρας, κτισμένο από τη βασίλισσα Ελισάβετ Α΄. Αξιοσημείωτος ο χώρος της παλαιάς βιβλιοθήκης όπου θα ανακαλύψουμε χειρόγραφα που χρονολογούνται από τον 8ο αιώνα μΧ. Τα βιβλία των Κελτών είναι από τα πιο όμορφα εικονογραφημένα χειρόγραφα που περιέχουν κείμενα των Ευαγγελίων στα Λατινικά και αποτελούν σημείο ενδιαφέροντος για πολλούς ιστορικούς. Διαθέτει περίπου 200.000 βιβλία και μας δίνει τη δυνατότητα να τα θαυμάσουμε μέσα σε έναν ατμοσφαιρικό περίγυρο. Έπειτα θα ξεναγηθούμε στους ωραιότερους δρόμους, πλατείες και ορόσημα του Δουβλίνου κατά τη Γεωργιανή περίοδο. Τα πιο διάσημα είναι οι πολύχρωμες πόρτες του Δουβλίνου, το κάστρο του 11ου αιώνα το οποίο σήμερα αποτελεί το κατεξοχήν κυβερνητικό κτίριο. Κατασκευάστηκε ως αμυντικό φρούριο ενάντια στις επιθέσεις των Νορμανδών το 1204. Συνεχίζουμε για το σπίτι όπου γεννήθηκε ο συγγραφέας ‘Οσκαρ Ουάιλντ. Θα επισκεφθούμε τον Καθεδρικό ναό της Αγίας Τριάδας που παρά την Βικτωριανή του όψη, δεν παύει να είναι ένας ναός Βίκινγκ χτισμένος το 1030. Η τεράστια κρύπτη του φιλοξενεί μνημεία από τα μεσαιωνικά χρόνια. Η περιήγησή μας θα κλείσει με επίσκεψη στα κτήρια του περίφημου ζυθοποιείου της μπύρας Guinness. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και δείπνο. Ακολουθεί η βραδινή μας έξοδος στα πολύχρωμα σοκάκια με μπαρ του Δουβλίνου, όπου θα διασκεδάσουμε σαν Ιρλανδοί. Καλώς ήρθατε στο Δουβλίνο.

 

Ημέρα 2 : 

Ιρλανδικό πρωϊνό και επίσκεψη στο Αρχαιολογικό μουσείο του Δουβλίνου. Η αρχαιολογική συλλογή περιέχει όλα τα αρχαιολογικά ευρήματα που έχουν βρεθεί στα εδάφη της Ιρλανδίας, φυσική ιστορία και έκθεση εικαστικών τεχνών που μας οδηγούν σε ένα ταξίδι ώστε να γνωρίσουμε τις παραδόσεις και τα έθιμα. Έπειτα κατευθυνόμαστε στο λόφο Arbour, στις φυλακές, στα κοιμητήρια, στο Ελληνικό σχολείο και την Ελληνορθόδοξη εκκλησία. Καθ΄ οδόν επισκεπτόμαστε το παλαιοχριστιανικό μοναστήρι Clonmacnoise, όμορφα τοποθετημένο στις όχθες του ποταμού Shannon. Φωτογραφίζοντας όμορφα τοπία κατευθυνόμαστε προς το Γκάλγουεϊ, μια μεσαιωνική πόλη, γεμάτη με ανεμοστρόβιλο δραστηριοτήτων με παμπ και εστιατόρια, τέχνες, βιοτεχνίες και πολιτισμό, που ωθούν τους ανθρώπους να συναντιούνται. Επισκεπτόμαστε την εκκλησία του Αγίου Νικολάου, την μεγαλύτερη μεσαιωνική εκκλησία στην Ιρλανδία που ιδρύθηκε από Νορμανδούς και ολοκληρώθηκε το 1320. Ο Cromwell έπειτα λεηλάτησε την εκκλησία με εντολή του Ερρίκου Γ ‘, στάθμευσε  εδώ τα άλογά του για να δείξει έλλειψη σεβασμού και κατέστρεψε  μνημεία αφαιρώντας τα κεφάλια από τους αγγέλους. Ο θρύλος είναι ότι ο Χριστόφορος Κολόμβος προσευχήθηκε εδώ ενώ επισκέφτηκε το Galway το 1477. Υπάρχει επίσης ένας τάφος σταυροφόρων  στο πάτωμα γραμμένος στα γαλλικά με πέτρινες γοργόνες. Συνεχίζουμε για την οδό Quay. θα ξεναγηθούμε σε τοποθεσία ανασκαφών με τα παλιά απομεινάρια των κτιρίων της πόλης από εκατοντάδες χρόνια πριν. Παράλληλα με αφίσες και χάρτη της μεσαιωνικής πόλης Γκάλγουεϊ, θα περπατήσουμε ανάμεσα σε ερείπια που μαρτυρούν ένα κρυφό στολίδι της νέας πόλης ακριβώς από πάνω μας. Μεταφορά στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση στο Γκάλγουεϊ.

 

Ημέρα 3 :

Ιρλανδικό πρωινό και ξεκινάμε την ολοήμερη ξενάγηση μας στην περιοχή Connemara, η οποία είναι μια θαυμάσια ήρεμη γη που κατοικείται κυρίως από πρόβατα και ποτίζεται από εκατοντάδες μικρές λίμνες. Οι πέτρινοι τοίχοι, τα παραδοσιακά αγροκτήματα, οι απομονωμένες αγροικίες και οι λόφοι που καλύπτονται από ερείπια, οροθετούνται από μια ακτογραμμή με πολλές ήσυχες παραλίες. Πολλοί από τους κατοίκους αυτής της περιοχής εξακολουθούν να μιλούν τη Γαελική γλώσσα και έχουν διατηρηθεί αρχαίες κελτικές παραδόσεις και έθιμα. Θα φωτογραφίσουμε υπέροχα τοπία στο Kylemore abbey και θα συνεχίσουμε για το λιμάνι Killary, όπου θα απολαύσουμε την κρουαζιέρα μας στο μοναδικό φιόρδ της Ιρλανδίας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση στο Γκάλγουεϊ.

 

Ημέρα 4 :

Ιρλανδικό πρωινό και αφήνουμε πίσω το όμορφο Γκάλγουεϊ για να ταξιδέψουμε μέσα στο υπέροχο τοπίο του Burren. Αυτό το συναρπαστικό σεληνιακό τοπίο είναι μια περιοχή ιζηματογενών ασβεστόλιθων. Ο ασυνήθιστος γεωλογικός σχηματισμός έχει δημιουργήσει μια εκπληκτική βοτανική ποικιλία που φιλοξενεί περίπου 2000 είδη σπάνιων φυτών και λουλουδιών, μερικά μοναδικά στο Burren. Επισκεπτόμαστε το φημισμένο πανύψηλο λόφο Cliffs of Moher, ένα από τα πιο εντυπωσιακά αξιοθέατα της Ιρλανδίας. Βρίσκεται 230 μέτρα πάνω από τον Ατλαντικό Ωκεανό και εκτείνεται 8 χιλιόμετρα κατά μήκος της τραχιάς ακτής. Αποτελεί μια από τις πιο εκπληκτικές εικόνες στην Ιρλανδία. Σε μια καθαρή μέρα, τα νησιά Aran είναι ορατά στον κόλπο του Galway καθώς και στις κοιλάδες και στους λόφους του Connemara. Έπειτα από μια βόλτα κατά μήκος των βράχων, θα επισκεφθούμε το κάστρο Bunratty. Ένα από τα κορυφαία τουριστικά αξιοθέατα της Ιρλανδίας και το πιο πλήρες και αυθεντικό μεσαιωνικό κάστρο της χώρας. Χτισμένο το 1425, ανακαινίστηκε το 1954 και διαθέτει έπιπλα και ταπετσαρίες που αποτυπώνουν τη διάθεση και το στυλ της εποχής. Το Λαογραφικό Πάρκο, σε 26 στρέμματα, αναπαριστά την Ιρλανδία του 19ου αιώνα. Τα χαρακτηριστικά του Πάρκου περιλαμβάνουν έναν αναπαλαιωμένο δρόμο του χωριού, οκτώ αγροικίες, έναν νερόμυλο, σιδεράδικο, εστιατόριο Macs και έκθεση αγροτικών μηχανημάτων του 19ου αιώνα. Συνεχίζουμε για το Tralee. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

Ημέρα 5 :

Ιρλανδικό πρωινό και ξεκινάμε οδικώς για το μαγευτικό Killarney.  Θα απολαύσουμε το ταξίδι και θα περιηγηθούμε στη λίμνη με αξέχαστες δραστηριότητες. Το παραδοσιακό Jaunting Car και η κρουαζιέρα στη λίμνη προσφέρει μια μοναδική εμπειρία συνδυασμού από την οποία μπορείτε να βιώσετε την της ιστορία του Killarney. Έπειτα θα κατευθυνθούμε πίσω στο Δουβλίνο και στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και παραδοσιακή βραδιά για να παρακολουθήσουμε τη μεγαλύτερη Ιρλανδική παράσταση στην ταβέρνα Abbey Tavern του 16ου αιώνα. Βραβευμένοι χορευτές, τραγουδιστές και μουσικοί περιμένουν να κάνουν την τελευταία μας βραδιά αξέχαστη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση στο Δουβλίνο.

 

Ημέρα 6 :

Ιρλανδικό πρωινό και πρωινή αναχώρηση για την πτήση της επιστροφής μας.

ΤΕΛΟΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ ΙΡΛΑΝΔΙΑ

ΤΕΛΟΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

 

Τί πρέπει να περιμένετε από αυτό το ταξίδι:

Πλήρης και επαγγελματική Ιστορική ξενάγηση της Ιρλανδίας.

Ταξιδεύετε και φωτογραφίζετε τα πιο εντυπωσιακά τοπία του κόσμου.

Γνωρίζετε τις Κέλτικες παραδόσεις, έθιμα και την αλληλεπίδραση με τη Φύση.

Επισκέπτεστε το Μουσείο της πιο διάσημης Ιρλανδικής μπύρας του Arthur Guinness.

Ταξιδεύετε με κρουαζιέρα στο μοναδικό φιόρδ της Ιρλανδίας.

Απολαμβάνετε τη μεγαλύτερη Ιρλανδική παράσταση στην Abbey Tavern του 16ου αιώνα.

————————————————————————————

Τιμή συμμετοχής έως 15 άτομα από Αθήνα με ημιδιατροφή: 1350 €

Τιμή συμμετοχής παιδιού μέχρι 12 ετών από Αθήνα με ημιδιατροφή: 1070€

Διαφορά μονόκλινου: 280€

Σκωτία με Le Mans Cultural Tours. Αποφύγετε χρέωση μονόκλινου – Βρείτε εγκαίρως τον/την συνταξιδιώτη σας!

• Αεροπορικά εισιτήρια KLM από/προς Αθήνα
• 1 βαλίτσα έως 23 κιλά και 1 χειραποσκευή έως 8 κιλά
• Ακτοπλοϊκά εισιτήρια για τις αναφερόμενες Κρουαζιέρες
• Είσοδοι όλων των μουσείων και μνημείων, Πάρκων και δραστηριοτήτων
• Μεταφορές αεροδρόμιο – ξενοδοχείο – αεροδρόμιο
• Οδικές μεταφορές για ξενάγηση με ιδιωτικό λεωφορείο
• Ιρλανδικό πρωινό, δείπνο και διαμονή σε ξενοδοχεία 4*
• Περιηγήσεις – Ξεναγήσεις με επίσημο τοπικό ξεναγό
• Δώρο το δείπνο με παραδοσιακή μουσική στο Abbey Tavern.
• Έμπειρος συνοδός του γραφείου
• Έντυπα, Χάρτες
• Ασφάλιση αστικής ευθύνης / ΦΠΑ

• Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων 320 €
• Έξοδα προσωπικής φύσεως / Ποτά, τηλεφωνήματα

1. Για να είναι έγκυρη μια κράτηση πρέπει να συνοδεύεται από την ανάλογη προκαταβολή των 450 ευρώ. Κρατήσεις χωρίς προκαταβολή θεωρούνται άκυρες και δεν λαμβάνονται υπόψιν.
2. Όλες οι αναγραφόμενες τιμές υπολογίστηκαν με βάση τις συναλλαγματικές ισοτιμίες και τους αεροπορικούς ναύλους που ισχύουν στις 07/01/2019. Οι τιμές αυτές είναι πιθανόν να διαφοροποιηθούν σε περίπτωση αλλαγής ναύλων, ή ανατιμήσεις ξένων συναλλαγματικών μονάδων. Οι αλλαγές αυτές ποικίλουν από ταξίδι σε ταξίδι γιατί οι επί τόπου πληρωμές γίνονται σε διαφορετικά νομίσματα. Η οποιαδήποτε αλλαγή στην τιμή/διαδρομή/πτήσεων δεν είναι λόγος ακύρωσης του ταξιδιού.
3. Οι αεροπορικές εταιρείες μπορούν να αυξήσουν τις τιμές των ναύλων, των φόρων αεροδρομίων και των επίναυλων καυσίμων. Τέτοιες αυξήσεις μπορούν να ανακοινωθούν μέχρι και μια εβδομάδα πριν την αναχώρηση.
4. Όλες οι τιμές έχουν υπολογισθεί με ελάχιστη και μέγιστη συμμετοχή για τα άτομα που αναφέρονται. Ωστόσο, τα ταξίδια εκτελούνται και με λιγότερα άτομα με ανάλογη επιβάρυνση.
5. Ημερομηνία επιστροφής προκαταβολής σε περίπτωση ακύρωσης έως 06/02/2019. ‘Έπειτα της συγκεκριμένης ημερομηνίας, το ποσό παρακρατείτε για πληρωμή προστίμου αεροπορικών ναύλων και διαμονής.
6. Παρακαλούμε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής και το πρόγραμμα του ταξιδιού που σας ενδιαφέρει.

ALPHA BANK IBAN: GR 970 1406300630002002009236 ΔΑΦΝΗ ΚΑΓΙΑ ΤΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ